Warning: Undefined variable $varKaffe in /customers/0/b/8/brorson.info/httpd.www/spressobar/function/function.php on line 14 Warning: Undefined variable $varStamkort in /customers/0/b/8/brorson.info/httpd.www/spressobar/function/function.php on line 40 Spressobar
Till startsida

Barista Basic

Spressobar Detta är en intensivkurs för dig som vill lära dig grunderna i espressohantverket. Vi ger en överblick av olika kaffe- blandningar som finns på marknaden samt hur man hanterar och förvarar kaffe. Vi går igenom filosofier kring kvarnen, kvarninställningar och hur man kalibrerar espressomaskinen. Vi visar hur kaffet ska doseras och packas, hur mjölken ska skummas samt hur man under- håller utrustningen. Vi går också igenom hur en traditionell kaffemeny kan se ut och hur de olika dryckerna tillreds, med Caffè Latte och Cappuccino i spetsen.

Ovanstående teori och kunskap är absolut nödvändig om du ska kunna prestera ett bra resultat vid espressomaskinen. Med denna kunskap ger vi oss sedan in i den praktiska delen av kursen, där du får prova på att tillreda de olika dryckerna med stöd av en handledare.

Målet med denna kurs är att du ska få en förståelse för baristayrket och vad som är viktigt när man gör espresso. Den är en bra grund för dig som ska ge dig in i branschen eller redan jobbar på café och vill skaffa dig rätt baskunskaper att utgå ifrån.


Längd: 3 timmar

Förkunskaper: Inga
Pris: 1000:-
Spressobar
Spressobar - Baronen köpcenter i Kalmar - 0480-411 511 - www.spressobar.se